Design a site like this with WordPress.com
Започни

Почетна

Совршен живот

Живот ако го гледаш одблизу
има сѐ некакви мани
како нечие лице
кое го зјапаш од една педа оддалеченост
се гледаат
нерамнини
испакнатини
црвенило
се гледаат ситни влакненца тук таму
и понекогаш сува или масна кожа
та така и во животот
дома нешто ти фали
автомобилот ти е стар
имаш некој килограм вишок
не си најубава
најуспешна
најбогата…

Убавите фустани не се за чување

Не го чувај убавиот фустан за друг ден,
ниту новите чевли за посебни прилики,
стави си кармин секогаш кога ќе си ги видиш усните бледи
развлечи насмев дури и да немаш причина за тоа,
и не штеди на убави зборови
за другите,
за себе,
за светот…

Младоста ми лета брзо

Повремено ми минува мисла
дека младоста ми лета брзо
дека пустата таа не знае да запре
да стои в место дури ја уживам,

Да го сакаш животот

Сите афирмации и мотивациски говори
во животот не се од помош
при неразбирање на неговата едноставност
проследена со сакање
на сите прости работи
кои го сочинуваат.

Кога не си во добро расположение
сети се дека престој на сонце
може повеќе да придонесе
од афирмации во кои е тешко да поверуваш.

Вчитувам…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

само оригинални мисли.

Авторска мисла

само оригинални мисли.

Марсовка на Земјата

Во потрага по убавините на планетата и човештвото

definitivno

Блог со многу позитивна енергија. Дефинитивно!

Кафе пауза

Читај на раат!